Canović: Radiće se kompletan put Plav-Vojno selo-Gusinje

Nastavak radova na prvoj fazi rekonstrukcije saobraćajnice Plav – Vojno selo – Gusinje planiran je za 6. maj, dok je u toku tender za izbor izvođača radova za preostali dio saobraćajnice od Plava do Gusinja u vrijednosti od četiri miliona eura, saopšteno je na danas održanom sastanku potpredsjednika Opštine Plav Nihada Canovića i direktora Direkcije za izgradnju Rusmira Bajraktarevića, sa predstavnicima Uprave javnih radova i izvođačem radova, firmom “Tošković“ iz Podgorice.
IZVOR: CDM
Naglasivši važnost započinjanja radova početkom maja zbog kratkog trajanja građevinske sezone na sjeveru, Canović je izrazio posebno zadovoljstvo zbog objavljenog tendera za izbor izvođača za rekonstrukciju čitave trase puta u dužini od oko 10 kilometara.
Potpredsjednik je naveo da uz ovaj putni pravac gravitira značajan broj domaćinstava Plava i Gusinja, te da će se u konačnom kroz realizaciju investicije unaprijediti uslovi za razvoj privrednih i turističkih aktivnosti lokalnog stanovništva.
Prvom fazom u dužini od 1,2 km predviđena je izgradnja dvije kolovozne trake, trotoar i javna rasvjeta, izvođač radova je firma “Tošković“ iz Podgorice, a tenderska procedura za izbor izbođača radova na preostalom dijelu puta od Plava do Gusinja trajaće do kraja maja.
Ukupna vrijednost investicije, koju realizuje Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova, u saradnji sa opštinama Plav i Gusinje, iznosi preko 4,8 miliona eura.

Постави коментар

0 Коментари