Iftar u organizaciji Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Plav


PLAV- U organizaciji Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Plav je upriličen iftar za preko 600 zvanica, u restoranu „Aqva“. Iftaru su prisustvovali brojni simpatizeri i glasači Bošnjačke stranke, gosti iz drugih opštinskih odbora, kao i ostali građani koji njeguju bošnjačke vrijednosti.

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik OO BS-a Plav Damir Gutić govorio je važnosti mjeseca Ramazana.
„Duh ramazana je zavladao Plavom i podsjetio nas na jednostavnost života, smisao postojanja i put kojim treba da idemo. To je put sabura, čistih misli, dobrih namjera, praštanja i odricanja, zajedništva, uvažavanja, te pomaganja onima kojima je pomoć potrebna“ kazao je Gutić tokom obraćanja.

On je tokom svog obraćanja napomenuo da nas islam uči kako da se ponašamo u svakodnevnom životu i kako da donosimo odluke a da pri tome manje griješimo.

On je kraju svog obraćanja poželio da iz ramazana izađemo bolji nego što smo u njega ušli uz poruku da je: „Dužnost svakoga od nas da uložimo dodatni napor kako bismo odvojili laž od istine, pravdu od nepravde, pomogli da dobra djela postignu svoj efekat, čemu i služe ovakva okupljanja i dijeljenje hrane sa prijateljima“.

Iftarskom dovom je završen skup koju je proučio imam Šabovića džamije ef. Muhamed Cecunjanin.
foto: Amel RedžematovićПостави коментар

0 Коментари