Novinar Šeki Radončić pod nadzorom srpskih službi

Na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije, Dobrakovo, srpska policija je juče, nakon legitimisanja, naredila crnogorskom publicisti i novinaru Šekiju Radončiću da se parkira sa strane i da ne izlazi iz auta, te da čeka dalje upute, pišu Dnevne novine.
Tek nakon sat i po, Radončiću su vraćena dokumenta i saopšteno mu je da je zadržan zbog toga što je stavljen pod mjere nadzora i kontrole srpske policije, te da može da nastavi put.
Šeki Radončić
Prema saznanjima Dnevnih novina mjera nadzora i kontrole podrazumijeva 24-satno fizičko praćenje, kao i prisluškivanje telefona osobe pod nadzorom. Iako je za takve mjere policiji potreban nalog sudije, ali srpske službe ga, po pravilu, ne traže kada su u pitanju strani državljani.
Radončić je za Dnevne novine potvrdio ovu informaciju.
“Na graničnom prelazu Dobrakovo srpskom policajcu sam, negdje oko 15.30, dao dokumenta na uvid. Nakon ukucavanja podataka u kompjuter, izašao je iz ‘kućice’ i povišenom tonom mi naredio da se parkiram sa strane. To mi se prvi put desilo na bilo kojem graničnom prelazu, a tuda sam prošao na stotine puta. Parkirao sam se i izašao iz auta, ali mi je policajac rekao da se vratim u kola i da ne izlazim”, kaže Radončić.
“Naravno, nakon nekog vremena sam izašao iz kola, ušao u njihov objekat, objasnio da sam novinar i pitao da li sam uhapšen i zašto mi je uskraćena sloboda kretanja. Rekli su da čekaju dalje naredbe od pretpostavljenih”, priča Radončić.
On dalje tvrdi da ga je nakon nekih sat i po, pozvao policajac da uđem unutra.
“Vratio mi je dokumenta i rekao da mogu da nastavim put. Na moje pitanje po kom osnovu sam zaustavljen i ovako šikaniran rekao mi je da sam, kako pokazuje i kompjuter, stavljen na mjere nadzora i kontrole. I da ništa dalje od toga ne može reći. Zanimljivo je da mi nijesu pretresali auto. Okrenuo sam se i vratio u Crnu Goru”, kaže Radončić.
Radonič kaže da kako nikada u životu nije počinio bilo kakvo krivično djelo, niti je član bilo kakvih mafijaških klanova, niti je dio tog miljea, postavlja se logično pitanje da li je, nakon crnogorskih političara i sportista, sada započela hajka i na nezavisne i crnogorski opredijeljene novinare. (Dnevne novine)

Постави коментар

0 Коментари