Predsjednik FK Jezero: Sjajni navijači ključ opstanka


Nakon grčevite borbe za opstanak u Drugoj Crnogroskoj ligi i opstanka FK Jezera u istoj, emocije i utisci se i dalje prepričavaju Racinom. Portal www.plavgusinje.me je inicirao intervju sa predsjednikom FK Jezero Nihadom Canovićem , koji je bio raspoložen da odgovori na par pitanja našeg portala.

„PLAVGUSINJE.ME“: Opstanak ste izborili. Cilj je ostvaren, iako je u jednom trenutku bilo skoro pa da je nemoguće?
Od samog početka vjerovali smo da Jezero ima kvalitet i zaslužuje opstanak u Drugoj ligi, iako, imajući u vidu zaostatak od 8 bodova na polusezoni, kako i vi rekoste, izgledalo je kao nemoguća misija. Posebnu satisfakciju predstavlja činjenica da je opstanak izboren pobjedom protiv direktnog konkurenta za opstanak i to na gostujućem terenu. Uspjeli smo da se izborimo sa finansijski mnogo moćnijim protivnicima, u proljećnom dijelu šampionata Jezero je uz Kom osvojilo najveći broj bodova.
Nihad Canović

„PLAVGUSINJE.ME“: Publika se u drugom dijelu sezone vratila na stadion. Imali ste podršku i u Igalu. Jesu li navijači bili 12-ti igrač?
FK Jezero je na domaćem terenu osvojilo 33 boda, dok na gostujućem tek 15, ovaj podatak najbolje svjedoči o značaju domaće publike po naš klub, u Plavu često i kvalitetnije ekipe od naše nisu uzimale bodove.
Raduje nas podatak da se iz kola u kolo povećavao broj ljudi koji je pratio domaće utakmice, a posebno zadovoljstvo predstavlja nesvakidašnja situacija u Igalu, kada su navijači iz Plava bili brojniji od domaćih navijača Igala i sjajnim navijanjem doprinijeli pobjedi naše ekipe, o fantastičnim navijačima Jezera izvještavali su mnogobrojniji mediji u Crnoj Gori.

„PLAVGUSINJE.ME“: Jezero je bilo tim sa u prosjeku najmanje igrača u protokolu. Šta je razlog tome?
S obzirom na napore uprave da troškove fudbalskog kluba svede na minimum, fond igrača koje angažujemo tokom sezone je skroman i svaka povreda ili nemogućnost igranja zbog kartona utiče na broj igrača u protokolu. Ove sezone je upravo to bio čest slučaj, u svakom trenutku smo imali po 3-4 povrijeđena igrača, što, složićete se, naš uspjeh čini još većim.

„PLAVGUSINJE.ME“: Publika želi više domaćih igrača. Hoće li ih biti?
U minulom prvenstvu u prvom timu je bilo pet igrača iz Plava i Gusinja koji su imali značajnu ulogu na terenu. Nismo zadovoljni brojem domaćih igrači, to je problem sa kojim kubure sve ekipe koje dolaze iz manjih sredina i nije ga moguće riješiti preko noći. Za narednu sezonu planiramo da prvoj ekipi priključimo par igrača iz mlađih kategorija koji bi uz starije kolege sticale iskustvo kako bi u bliskoj budućnosti postali nosioci igre Jezera.


„PLAVGUSINJE.ME“: Slijedi pauza. Kakvi su planovi za narednu sezonu?
Osim temeljne analize postignutog u prethodnoj fudbalskoj godini, u planu nam je svakako pravovremeno sklapanje igračkog mozaika za narednu sezonu. Cilj je da napravimo kvalitetan tim kako ne bismo došli u situaciju iz prethodnih sezona kada smo do poslednjeg kola strepjeli za opstanak. Takođe, pokušaćemo da uz pomoć nadležnih institucija poboljšamo infrastrukturu, kako bi uslovi za bavljenje fudbalom u Plavu bili na višem nivou. 

Постави коментар

0 Коментари