Draginja Vuksanović Stanković od danas na čelu SDP-a

CETINJE - Draginja Vuksanović - Stanković nova je predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP), odlučeno je danas na devetom Kongresu te stranke.


Za zamjenika predsjednika izabran je dosadašnji potpredsjednik Raško Krivokapić. Dugogodišnji lider SDP Ranko Krivokapić proglašen ja za počasnog predsjednika.

Na kongresu je izabran novi Glavni i Nadzorni odbor i Statutarna komisija.

Vuksanović - Stanković, koja je bila jedina kandidatkinja za čelnu funkciju, kazala je da Crna Gora mora biti složna politička zajednica, jer je to jedini način da se obezbijedi bolja budućnost i naglasila da život običnog čovjeka treba da bude mjera uspjeha. Ona je naglasila da je potrebna jasna vizija budućnosti "lijepe i ponosne Crne Gore".

"Vizija koja iz prošlosti uzima sve ono što nam je sveto i što nas čini takvima kakvi jesmo, ali i vizija koja jasno identifikuje i poništava sve greške iz prošlosti, ali prije svega, vizija koja je usmjerena na budućnost“, kazala je Vuksanović - Stanković.

Vuksanović Stanković je poslanica i članica Predsjedništva SDP. Ona je jedina žena koja je na čelu parlamentarne stranke u Crnoj Gori. Na posljednjim predsjedničkim izborima osvojila je 8,3 odsto podrške građana.

Постави коментар

0 Коментари