Plav, Gusinje, Andrijevica i Berane od sjutra domaćini Evropskog prvenstva u fly fishing-u


Crna Gora će od 1. do 7. jula biti domaćin Evropskog prvenstva u fly fishing-u, koje će biti održano u Beranama, Plavu,Gusinju i Andrijevici.

Evropsko prvenstvo u fly fishing-u biće najveći događaj otkad mušičarenje postoji u Crnoj Gori, gdje će učestvovati preko 20 reprezentacija.

Ilustracija
Fly fishing ili mušičarenje je jedna od najstarijih disciplina u sportskom ribolovu. Neki ga zovu još i kraljevski ribolov i veoma je popularan u svijetu. Osim posebnog pribora, zahtijeva kreativnost i umijeće izrade mušice.  Lovi se na bistrim čistim vodama pa okuplja veliki broj ljubitelja prirode koji su vremenom promovisali tehniku “uhvati i pusti”. Dakle, nije cilj pojesti ribu – vraćanjem u vodu daje se prilika da nastavi život, produži vrstu ili da usreći nekog drugog mušičara. Suvišno je isticati koliko ova tehnika doprinosi očuvanju ribljeg fonda, a mušičari uživaju u adrenalinu, takmičenju i jednom posebnom doživljaju. Za ovaj najhumaniji vid ribolova često kažu da je riječ o životnoj filozofiji.

Mušičarska zona u Plavu jedna je od najboljih i najraznovrsnijih ponuda u Crnoj Gori, a turiste jednako privlače i tereni fly fishing zone na Limu.

Постави коментар

0 Коментари