Canović: Započeti radovi na sanaciji odlagališta otpada u Komarači vrijedni 250.000 eura

PLAV - Višegodišnji problem zagađivanja životne sredine u Komarači biće riješen, nakon što su započeli radovi na sanaciji neuređenog odlagališta otpada.

Prema riječima Nihada Canovića, potpredsjednika opštine Plav, radovi su započeti i konačno će se na kvalitetan način riješiti višegodišnji problem zagađivanja životne sredine, a naročito podzemnih i površinskih voda koje protiču pokraj navedenog lokaliteta.
“Ukupna vrijednost investicije je preko 250.000 eura, a realizuje se uz sufinansiranje Vlade Crne Gore i slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj”, ističe Canović.

Foto: Opština Plav
Prema njegovim riječima, posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se ovaj projekat, na kojem radove izvodi konzorcijum slovenačke firme Limnos i Intermost iz Podgorice, realizuje uz aktivno učešće lokalnog stanovništva, koje je na društveno odgovoran način pokazalo veliko interesovanje za njegovu kvalitetnu realizaciju.

Canović je podsjetio na odgovornu ekonomsku politiku koju vodi Opština Plav osvrćući se na aktuelne kapitalne investicije u vrijednosti od preko dva miliona eura.
“U ovom trenutku izvode se radovi na prvoj fazi saobraćajnice u Vojnom selu i počinje izgradnja trga na Racini. Takođe, uskoro treba da počnu radovi na drugoj fazi Prnjavorske ulice, što zajedno sa saniranjem odlagališta u Komarači ukupno iznosi preko dva miliona eura kapitalnih investicija na teritoriji Plava. Ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav – Vojno selo – Gusinje”, zaključuje Canović.

Постави коментар

0 Коментари