Prijateljstvo dugo jubilarnih 25 godina


PLAV – U Srednjoj mješovitoj školi „Bećo Bašić“ obilježen je jubilej, 25 godina uspješne saradnje te škole i Opštine Plav, njenih ustanova i institucija, sa Udruženjem „Causes Communes des Montagnes neuchaloitses“ iz zajednice opština Le Šo de Fon iz Švajcarske. Tim je misija tog udruženja u Plavu, kako je naglašeno, uspješno završena. Pored uprave škole, proslavi jubileja prisustvovali su predsjednica udruženja Mariet Mumenthaler, sa zamjenikom Danijelom Devaudom i prevodiocem Milom Petrovićem, te predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević i rukovodioci opštinskih i državnih ustanova i institucija.


Istaknuto je da je za 25 godina saradnje realizovano mnogo projektnih aktivnosti, kroz saradnju sa opštinom, srednjom školom, Domom zdravlja, sportskim društvima, Dnevnim centrom „Lipa“, Centrom za kulturu, SOS telefonom, Centrom za socijalni rad i pojedincima.

Prethodni direktor SMŠ „Bećo Bašić“ Ramo Kolašinac, u vrijem čijeg mandat je realizovano najviše zajedničkih aktivnosti, istakao je da ima posebnu čast jer je bio jedan od aktera saradnje.

– Udruženje iz Švajcarske u svakom momentu je nastojalo da odgovori izazovima sa kojima se Plav nosio. A briga za čovjeka bio je moto na bazi koga je i stvoreno to prijateljstvo i dokazno da možemo biti veoma različiti a ipak bliski. Prijatelji se ne stiču odjednom, ali za 25 godina i te kako stiču. Za razliku od mnogih koji i u našoj sredini gledaju da kroz prizmu nekakvih trenutnih interesa ostvare nekakav svoj smisao i cilj, saradnja sa udruženjem iz Švajcarske pokazala je drugačiji odnos, odnosno da se ide opštem cilju, u čemu smo uspjeli –istakao je Kolašinac.

Predsjednica udruženja Mariet Mumenthaler rekla je kako su prije 25 godina prvi put došli ovdje i otkrili jednu sredinu koja se suočavala sa velikim teškoćama.

– Ako se u takvim uslovima moglo preživjeti svih tih 25 godina, to je zahvaljujući svima vama, gdje bih posebno istakla tadašnjeg direktora škole Rama Kolašinca, koji je sa ekipom nastavnika i učenika uvijek pomagao naš rad. Želim da naglasim i saradnju sa SOS telefonom, punih 18 godina, gdje smo bili u prilici da pratimo hrabrost i istrajnost njenih poslenika – istakla je Mumenthaler i predsjedniku opštine Mirsadu Barjaktaroviću uručila plaketu, kao simbolični trag saradnje za 25 godina zajedničkog rada.

Aktuelni direktor SMŠ Rifat Balić predsjednici udruženja uručio je poklon sliku.

Prisutnima se obratila i rukovodilac SOS telefona Esmeralda Šuvakić, i udruženju zahvalila na saradnji i pomoći koja im je pružena.

N.V.

IZVOR: DNEVNE NOVINE DAN

Постави коментар

0 Коментари