Rafet Husović na iftaru u Rožajama: Bošnjačka stranka je trebala, treba i trebaće bošnjačkom narodu u Crnoj Gori


ROŽAJE-Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Rožajama priredio je iftar na kojem je bilo preko 1 500 zvanica. Svečanom iftaru, koji je organizovan u hotelu „Aldi“ prisustovali su predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, ambasadorka Turske Songul Ozan, potpredsjednik Bošnjačke stranke i ministar rada i socijalnog stranja u Vladi Crne Gore Kemal Purišić, poslanici  Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović i Nedžad Drešević, predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković, kao i predstavnici političkog i javnog života drugih opština kao i brojni građani.

Riječima dobrodošlice prisutnima se obratio predsjednik OO BS Rahman Husović koji je pozdravio prisutne riječima:
„Mi smo ovdje da bismo dijeli radost, jačali prijateljstvo, kao što je običaj i dužnost vjernika na šta nas Ramazan i upućuje“
Rahman Husović

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić pozvao je vjernike na jedinstvo, na putu ostvarenja zajedničkih interesa.
„Činjenica je da je Bošnjačka stranka zaslužna što nikad više nije bilo naših ljudi na odgovrnim i značajnim pozicijama u Crnoj Gori. Činjenica je da Bošnjak sada može obavljati bilo koju funkciju zahvaljujući Bošnjačkoj stranci. Činjenica je da smo svi mi kao narod bošnjački dobili, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali, jer smo pokazali da Džafer ne mora da nosi džak, nego da može Džafer i da obnaša bilo koju funkciju“ rekao je reis ef. Fejzić.
reis Rifat ef. Fejzić

Na vidno zadovoljstvo svih prisutnih, skupu se obratio i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, koji se u svom govoru osvrnuo na pozitivne efekte dosadašnje politike BS-a i predstavio viziju budućeg djelovanja. 

„Nakon deceniju odsustva autentičnih predstavnika bošnjačkog naroda, 2007. godine Bošnjačka stranka uspjeva da bude značajan faktor usvajanjem Ustava, gdje su prvi put Bošnjaci i bosanski jezik priznati kao ravnopravni sa ostalim narodima i jezicima u Crnoj Gori. Bošnjačka stranka je uspjela za svojih 13. godina postojanja, da učini sve ono što je tada zacrtala, mnogo više nego što smo tada i mislili da je za ovaj period moguće. Zaključak je sljedeći: Bošnjačka stranka je trebala, treba i trebaće bošnjačkom narodu u Crnoj Gori".
Predsjednik BS-a Rafet Husović

U daljem obraćanju predsjednik Rafet Husović je rekao da moramo biti objektivni  i konstatovati da sve strukture i aktivnosti Bošnjačke stranke nisu bili idealne, odnosno da postoje nedostaci i slabosti koje su proizvod objektivnih okolnosti ali i subjektivnih činjenica.

„Ovdje treba naglasiti da je u prethodnom periodu postojalo neslaganje državnog nivoa sa svim lokalnim organizacijama i da često lokalne organizacije nisu pratile politiku vrha partije. Važno je ne zavaravati se i ne stvarati pogriješnu sliku o sebi, nedostaci koji su bili evidentni i propusti koje smo napravili u funkcionisanju stranke, ne mogu se peglati samo obnašanjem visokih državnih i lokalnih funkcija i pozicija.
Lično smatram da smo imali stabilnu i umjerenu politiku bez određenih konfrontacija na političkoj sceni. Vrijeme je pokazalo da od politike sve ili ništa, ostaje ništa. Zbog toga smo odlučili da naše oprijedeljenje budu lagani ali sigurni koraci sa puno sabura i još više merhameta. Polako se stiču uslovi za korjenite promjene u svim strukturama u stranci, kao i u definisanju ideologije koja će biti u korak sa vremenom. Moramo se posvetiti jačanju kulturnih i naučnih organizacija, boljoj povezanosti nevladinih organizacija, jer je to segment u kojem smo morali mnogo više da uradimo.
Činjenica je da nam nedostatak ljudskih, kao i drugih resursa prestavlja ograničenje za dalji rast i razvoj partije.
Na kraju želim da podijelim sa vama utisak koji imam da smo nekako i dalje nezadovoljni ostavarenim rezultatima, to je stvar koju ne razumijem. Moramo shvatiti da stranku ne možemo posmatrati isključivo kao preduzeće ili akcionarsko društvo koje će samo zadovoljavati pojedinačne potrebe i interese, već kao okvir i sredstvo za ostvarivanje kolektivnih interesa i ciljeva“ ovim riječima je završeno izlaganje predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića.Постави коментар

0 Коментари