Refiku Radončiću nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore

PODGORICA - Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika dodijelila je Refiku Radončiću, poznatom biznismenu iz Gusinja nagradu za doprinos u oblasti promocije i diplomatije Crne Gore.

Refik Radončić

Refik Radončić, koji živi u Njujorku, jedan je od uspješnijih biznismena sa područja Gusinja i Plava. Radončić je jedan od osnivača Fondacije Gusinje, čiji je i danas aktivni član.

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Nagrada Radončiću će biti dodijeljena u okviru manifestacije Dani dijaspore-iseljenika koja će se održati u Baru 29. jula ove godine. Nagradu će uručiti  predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Постави коментар

0 Коментари