Šehović: Uskoro završetak sportskih terena u Plavu i Gusinju i škole u Vojnom Selu

PLAV/GUSINJE - Ministar prosvjete dr Damir Šehović obišao je danas sa predsjednikom i potpredsjednikom opštine Plav Mirsadom Bajraktarevićem i Nihadom Canovićem, radove na izgradnji sportskih terena i uređenju dvorišta OŠ “Hajro Šahmanović”, ukupne vrijednosti preko 250 hiljada eura, kao i na izgradnji nove škole u Vojnom Selu, vrijedne oko 200 hiljada eura.


Ukupna vrijednost investicija u obrazovnu infrastrukturu u Plavu i Gusinju u poslednje dvije godine iznosi preko milion eura.
“Radovi na izgradnji dva multifunkcionalna sportska terena i uređenju dvorišta se privode kraju i biće u potpunosti završeni za desetak dana. Projekat podrazumijeva izgradnju dva nova sportska terena sa najsavremeniji podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, postavljanje tribina kapaciteta 200 mjesta, uređenje prostora sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i izgradnju i opremanje dječijeg igrališta. Važno je da se sve radi po najsavremenijim standardima i sa veoma kvalitetnim materijalima, što je najbolja garancija da će učenici ove škole, ali i svi plavljani imati priliku za bavljenje sportom u modernom i sigurnom ambijentu, što je od posebnog značaja za ovu lokalnu zajednicu”, istakao je Šehović.

Grubi radovi na školi u Vojnom Selu su završeni.
“Predstoji ugradnja stolarije, opremanje školskim namještajem, kao i uređenje školskog dvorišta
i prilaza školi, što će sve u narednih mjesec dana biti završeno. Škola će u septembru upisati prve
učenike sa okolnog područja, koji će imati priliku da stiču znanja u novom objektu. To smo obećali građanima na polaganju kamena temeljca, i to obećanje ispunjavamo”, naglašava Šehović.


On je napomenuo da se uskoro očekuje i početak radova na rekonstrukciji školske sportske sale Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” u Plavu, ukupne vrijednosti oko 100 hiljada eura.
"Projekat podrazumijeva zamjenu parketa i ostale potrebne intervencije na sali, nakon čega će ona biti adekvatna i za najozbiljnija i najzahtjevnija sportska takmičenja. To će, vjerujem, predstavljati značajan podsticaj mladima za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, koji su mnogo puta do sada pokazali da za to imaju raskošan talenat,”, podsjetio je Šehović.

Ministar je ranije danas obišao i radove na izgradnji sportskih terena u Gusinju, ukupne vrijednosti preko 300 hiljada eura, koji će u narednih mjesec dana biti završeni. Riječ je o projektu koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.
“Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju, u poslednje dvije
godine iznose preko milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja”,
zaključio je Šehović.

Постави коментар

0 Коментари