Skupština izglasala zakon: Nedjelja i zvanično neradni dan za trgovce u Crnoj Gori

Foto: Kodex.me

PODGORICA - Za trgovce u Crnoj Gori nedjelja će biti neradni dan, pošto su poslanici u Skupštini Crne Gore danas glasali za promjene Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Za navedeni zakon glasalo je 44 poslanika, a nije bilo uzdržanih i glasova protiv. 

Iz Ministarstva ekonomije su ranije pojasnili da će primjena zakona početi tri mjeseca nakon objavljivanja u Službenom listu. 


Vlada je početkom marta utvrdila predložene izmjene i dopune zakona, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedjeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mjestima u kojima je to neophodno zbog obezbjeđenja životnih potreba građana. 

Vlada je krajem maja usvojila amandman kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada nedeljom i praznicima, među kojima su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe i sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme. 

Nedjeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka. 

Među izuzecima su i štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela, kao i skladišta za trgovinu na veliko.

Постави коментар

0 Коментари