Stanovnici Murina će morati da vrate odštetu

MURINO- Presuda po tužbi porodica žrtava NATO bombardovanja u Murinu postala je pravosnažna, pa će oštećeni morati da vrate novac koji im je država isplatila na ime duševnih bolova koje trpe zbog gubitka članova porodica.
Murino

Nakon što je Vrhovni sud odbio tužbeni zahtjev zbog navodne zastare, prvostepeni i drugostepeni sud samo je prepisao obrazloženje i donio odluku o povraćaju novca, odnosno takozvanom protivizvršenju.

Prvostepenom presudom, koju je potvrdio Viši sud, porodice su dobile naknadu. Nakon toga je uslijedila revizija po kojoj je Vrhovni sud preinačio presudu i tužbu odbio kao neosnovanu zbog zastare.

Tuženi u ovom predme tu su bili država Crna Gora, MUP, Ministarstvo odbrane i Uprava policije.

Radilo se o prvoj presu di po tužbama kojom je porodici pokojnog Manojla Komati ne na ime duševnih bolova za petčlanova porodice dosuđen ukupan novčani iznos od 69 hiljada eura, uz pripadajuće troškove postupka.

Pravni zastupnik porodica žrtava NATO Velija Murić u tužbi je naveo da je u NATO bombardovanju tadašnje SRJ, iz među ostalih gradova i objekata kao odabranih ciljeva, stradala i crnogorska varošica Murino.

Izvor: Dnevne novine Dan

Постави коментар

0 Коментари