U Centru za posjetioce NP "Prokletije" organizovana edukativna radionica

GUSINJE- Danas je u Centru za posjetioce NP "Prokletije" za učenike OŠ "Džafer Nikočević" iz Gusinja organizovana edukativna radionica o prirodnim i kulturnim vrijednostima Prokletija i okruženja. 

Pored edukatora Nacionalnog parka Bobana Redžepagića, koji je učenicima kroz prezentacije i brošure predstavio vrijednosti NP "Prokletije", predavanje je održao i predsjednik planinarskog kluba "Prokletije" Zuvdija Bajraktarević. Radionica je podrazumijevala i uključivanje učenika u razgovor, postavljanjem pitanja i iznošenjem ličnih iskustava kroz izlete koje su imali i iskazivanjem želja gdje bi na Prokletijama voljeli da planinare, izletuju, šta da bolje upoznaju itd. 

Prostor Prokletija pored prirodnih ljepota , posjeduje i bogato kulturno-istorijsko nasljeđe (sakralni objekti, tradicionalne kule i kuće, živopisne legende i sl.), na šta je i bio fokus edukatora ovog puta.

Kroz ovakav vid radionica i predavanja učenici šire svoje znanje o bogatstvima kojima su okruženi i jačaju svijest o njihovom značaju i zaštiti.

Постави коментар

0 Коментари