U Gusinju i ovog ljeta manifestacija "Gusinje etno fest"

GUSINJE - U Gusinju će tokom jula biti organizovana kulturna manifestacija "Gusinje etno fest i festival izvornog stvaralaštva", za šta je sredstva obezbijedilo Ministarstvo kulture.

Foto: Irfan Dervišević i Aleksandar Bogdanović

Direktor Centra za kulturu Gusinje Irfan Dervišević potpisao je u prisustvu ministra kulture Aleksandra Bogdanovića ugovor o sufinansiranju ovog projekta.
"Danas sam imao čast da u Ministarstvu kulture na Cetinju potpišem ugovor o sufinansiranju projekta ,,Gusinje etno fest i festival izvornog stvaralaštva" koji će se u Gusinju organizovati po drugi put u julu mjesecu, čiji je izvršni producent JU,,Centar za kulturu"- Gusinje, a u okviru programa Razvoj kulture na sjeveru u 2019. godini”, kazao je Dervišević.

Ministarstvo kulture je ocijenilo prošlogodišnji program na osnovu detaljnog izveštaja kao izuzetno kvalitetan i samim tim zavrijedilo pažnju i potrebu da Ministarstvo kulture sufinansira ovaj festival i u 2019. godini.
“U ime građana Opštine Gusinje i u svoje ime izražavam zahvalnost Ministarstvu kulture, i naravno profesoru Senadu Gačeviću, idejnom tvorcu ovog projekta, koji zajedno sa nama daje svoj doprinos da ovaj projekat po drugi put u našoj produkciji zaživi i bude kulturno-turistička manifestacija po kojoj ćemo biti prepoznatljivi”, istakao je Dervišević.

Постави коментар

0 Коментари