U Gusinju održan dvodnevni kamp “Bolji region počinje sa mladima“

GUSINJE - Regionalna kancelarija za saradnju mladih u Crnoj Gori (RYCO MNE) je u partnerstvu sa Udruženjem preduzetnica, a uz podršku ambasade Republike Francuske, 11. i 12. juna organizovala dvodnevni kamp u Gusinju pod nazivom „Bolji region počinje sa mladima“.

Foto: RYCO MNE

Kamp je otvoren uvodnim izlaganjima ambasadorke Republike Francuske, Nj.E. Christine Toudic i šefa RYCO kancelarije u Crnoj Gori Edina Koljenovića, koji su istakli značaj realizacije programa omladinskih razmjena i povezivanja mladih u regionu Zapadnog Balkana, ali vrlo često i unutar granica zemalja našeg regiona.

Ovaj dvodnevni kamp bio je posvećen srednjoškolcima iz nekoliko crnogorskih opština (Nikšić, Bijelo Polje, Berane, Plav i Gusinje), među kojima su bili i učenici Srednje ekonomsko ugostiteljske škole iz Nikšića i Srednje stručne škole iz Berane koji su učestvovali u programima razmjene koji su realizovani kroz projekte koje je RYCO podržao u okviru svog Prvog poziva.

Foto: RYCO MNE

Učesnici kampa imali su priliku da prisustvuju radionicama o omladinskom građanskom aktivizmu, preduzetništvu mladih i mogućnostima regionalnog povezivanja. Njima su takođe, predstavljene i aktivnosti Francuskog Instituta i kulturnog centra, te mogućnosti koje se pružaju mladima u okviru njihovih programa.

U okviru dvodnevnog programa učesnici su imali prilike da se upoznaju i sa lokalnim kulturnm nasljeđem, a organizovane su posjete „Gusinjskoj sobi“, kao i Opštini Gusinje.

Постави коментар

0 Коментари