Učenici OŠ “Dzafer Nikočević” polaznici Demokratskih radionica u Skupštini Crne Gore

PODGORICA - Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uručio je na svečanosti u Vili „Gorica“ sertifikate predstavnicima 3.214 učenika koji su tokom prethodnih devet mjeseci u crnogorskom parlamentu pohađali edukativni program Demokratske radionice „Barbara Pramer“.

Foto: Skupština Crne Gore

Sertifikate je dobilo i 20 učenika devetog razreda JU OŠ “Džafer Nikočević” iz Gusinja.

Prilikom uručenja sertifikata, predsjednik Brajović je naveo da Skupština Crne Gore sa posebnim zadovoljstvom i odgovornošću njeguje program Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, kao i da pored svoje osnovne djelatnosti kroz brojne programe i događaje pokazuje otvorenost da učestvuje u daljoj modernizaciji društva.
“Vi ćete uskoro biti najvažniji promoteri svoje države Crne Gore, ovdje i u evropskim institucijama i vaša budućnost biće dio evropske zajednice naroda. Naš zadatak je da učinimo sve što je u našoj moći da država u kojoj živite svakim danom bude bliža Evropskoj uniji. Da Crna Gora bude sve stabilnija, jača i modernija, da bude država kojom se ponosite kao što su to činili naši preci, a danas se Crnom Gorom ponosimo mi odrasli”, kazao je Brajović.

Uručeni su sertifikati za 3.214 učesnika, iz 56 osnovnih škola, sa teritorije cijele Crne Gore, iz Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ i Medrese „Mehmed Fatih“ iz Podgorice, kao i polaznicima English Access Microscolarship programa, koji su u ovom ciklusu pohađali radionice.

Foto: Skupština Crne Gore

Demokratske radionice „Barbara Pramer” su edukativni program Skupštine Crne Gore, u okviru koga mladi stiču znanja o parlamentarnoj demokratiji, funkcionisanju parlamenta, donošenju i primjeni zakona, institucijama i vrijednostima Evropske unije, kao i ljudskim i dječijim pravima.

U programu je do sada učestvovalo 29.174 polaznika.

Постави коментар

0 Коментари