Canović: Izabran izvođač za nastavak radova u Prnjavorskoj, vrijednost projekta 400 hiljada

PLAV - Opštinska uprava je stvorila sve neophodne preduslove za nastavak radova na Prnjavorskoj ulici, i očekuje se da u narednih nekoliko mjeseci mještani Prnjavora dobiju kvalitetnu saobraćajnicu koja će ih povezivati sa centrom grada, saopštio je potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović.


Uprava javnih radova je donijela odluku o izboru izvođača radova na izgradnji II faze Prnjavorske ulice u Plavu ukupne vrijednosti oko 400 hiljada eura, za izvođača su izabrali preduzeće „Putevi Bar“ d.o.o. iz Bara.

Potpredsjednik Canović je istakao da su u prethodnom periodu rješili probleme vezane za projektnu dokumentaciju kao i imovinsko-pravne odnose, te da će se izgradnjom nove saobraćajnice, ukupne dužine oko 660 metara, unaprijediti uslovi i bezbjednost saobraćaja kao i kvalitet javne infrastrukture u Prnjavoru, koja je do sada bila u izuzetno lošem stanju.
“Želim da izrazim zadovoljstvo kvalitetnom saradnjom sa Vladom Crne Gore i Upravom javnih radova sa kojom trenutno radimo na realizaciji projekata izgradnje trga na Racini, saobraćajnice Plav – Vojno selo – Gusinje, kao i na saniranju neuređenog odlagališta otpada u Komarači”, kazao je Canović.

Iz rukovodstva opštine Plav je saopšteno i da ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav – Vojno selo – Gusinje. Ukupna vrijednost navedenih investicija iznosi preko 6 miliona eura.
“Takođe, podsjećam da Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu, dok su sportski tereni OŠ „Hajro Šahmanović“ završeni i njihovo svečano otvaranje se očekuje naredne nedelje”, poručio je Canović.

Постави коментар

0 Коментари