Gusinje do kraja godine dobija modernu gradsku pijacu

GUSINJE - Završna faza izgradnje gradske pijace u Gusinju, za koju je Vlada Crne Gore izdvojila skoro 480.000 eura, počeće narednog ponedjeljka, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Uprave javnih radova, izvođača i nadzora.Uslovi za uvođenje izvođača u posao stekli su se nakon što je Uprava javnih radova nedavno potpisala ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabavke, danilovgradskim doo Eurozoks.

Izvođač se ugovorom obavezao da radove završi do početka decembra, tako da se očekuje da će objekat biti spreman za korišćenje krajem godine, po završetku postupka tehničkog prijema.

Realizacijom ovog projekta Gusinjani će dobiti savremeno opremljen objekat površine 763 metra kvadratna, koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne standarde.

U njemu su planirani zelena i mliječna pijaca, kotlarnica, posebne prostorije za invalide, kao i prostor za komunalnu i službu zaštite i spasavanja.

Prvom fazom, koja je završena krajem prošle godine, završeni su grubi građevinski radovi i postavljanje krova, dok su završnom fazom izgradnje predviđeni svi preostali radovi u cilju otvaranja objekta.

Постави коментар

0 Коментари