Milo Đukanović čestitao Dan opštine Plav

PLAV - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 26. jula – Dana opštine Plav, predsjedniku Opštine Mirsadu Barjaktareviću, predsjedniku Skupštine opštine Šefketu Jevriću, odbornicima, svim građanima Plava i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.
Foto: Anadolija
„Plav je primjer kako se njeguje multietnički i multikonfesionalni sklad i potvrđuje poštovanje različitosti, što služi na čast i ponos cijeloj Crnoj Gori. Te vrijednosti duboko su uklesane u građansko biće Crne Gore, danas moderne evropske države, koja je prije 13 godina obnovila svoju nezavisnost, čemu su građani Plava dali neupitan doprinos. U međuvremenu smo postali i članica NATO saveza, daleko odmakli u pregovorima o pristupanju EU, i postali najdinamičnija ekonomija regiona.

Najbolja garancija za izvjesno bolje dane Plava je opredjeljenje mladih školovanih ljudi da svoje znanje i vještine stave u funkciju razvoja svog grada, te na taj način prepoznaju i realizuju brojne ideje od značaja za progres plavske oblasti. Tome će doprinijeti i sinergijsko djelovanje državnih organa i lokalne uprave, na putu razvoja infrastrukture, turističke ponude i privredne djelatnosti.“ 

Постави коментар

0 Коментари