Na Trgu nezavisnosti u Podgorici promovisana manifestacija Dani borovnice

PODGORICA - Na Trgu nezavisnosti u Podgorici juče je održana promocija jubilarnih 20. "Dana borovnice". Veliki broj građana Podgorice posjetio je štand na kome su se nalazili različiti proizvodi od borovnice, gdje su se uz degustaciju proizvoda i razgovor sa organizatorima upoznali sa sadržinom manifestacije.

Foto: Plav Gusinje.me


Manifestacija „Dani borovnice“ po svom značaju, karakteru i brojnim sadržajima iz sfere ekologije, turizma, kulture i sporta, predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija po kojoj je Plav nadaleko prepoznat.

Jubilarni 20. Dani borovnice će trajati od 6.jula do 31.jula i imaće veoma bogat kulturni, zabavni i sportski program, od berbe borovnice, sajma poljoprivrede, preko pozorišnih predstava, promocija knjiga, izložbi slika, sportskih igara, kao i koncerta grupe Crvena Jabuka za 26.jul u Plavu koncertom grupe „Crvena jabuka„

Foto: Plav Gusinje.me

Manifestacija promoviše kulturno-istorijsko nasljeđe, tradiciju i običaje ljudi sa ovog prostora. Dio programa čini promocija specijaliteta domaće kuhinje, poslastica od borovnice i drugog šumskog voća. Koncerti na otvorenom, berba borovnice i izbor Mis borovnice su najatraktivniji i najposjećeniji događaji.

Svečano otvaranje je zakazano za 26.jul u Plavu koncertom grupe „Crvena jabuka„

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole.

Постави коментар

0 Коментари