Otvoreno Evropsko prvenstvo u fly fishing-u


PLAV- U organizaciji predstavnika FIPS Moucha i Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore, sinoć je u Domu kulture „Husein Bašić“ u Plavu, otvoreno Evropsko prvenstvo u fly-fishingu-mušičarenju. Prije otvaranja je slijedio defile svih reprezentacija, iz preko 20 zemalja, koje učestvuju na prvenstvu.
foto Sena Vatić


Obraćajući se na svečanoj ceremoniji otvaranja, predsjednik Saveza sportsko ribolovne organizacije Crne Gore Omar Bašić se zahvalio u ime Saveza FIPS Mouchu na pruženoj šansi i ukazanom povjerenju kako bi Savez zajedno sa ribolovnim klubovima iz Plava, Andrijevice i Berana organizovao jedan od najvećih događaja za Crnu Goru.
„Zahvaljujemo vam se, što ste se odazvali našem pozivu i tako pokazali naš interes za našu zemlju i dali nam podršku da proširimo i zasjenimo ovaj događaj. Događaj je vrlo važan za našu zemlju, za naše gradove i za našu vodu. Zahvaljujemo se i svim lokalnim samoupravama Plava, Andrijevice, Gusinja i Berana, kao i Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstva sporta, Ministarstva rada i socijalnog rada, ostalim sponzorima i svim građanima“ rekao je Bašić.
Omar Bašić


Pozdravnu riječ ispred Opštine Plav imao je Predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević koje je poželio srećan početak prvenstva, fino vrijeme i da najbolji pobjedi.

Ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obratila se Slavica Pavlović, generalna direktorka Direktorata za ribarstvo koja je izjavila da je ovo jedan veliki događaj za našu zemlju.
„Pozivam vas da i nakon ovog takmičenja obiđete našu zemlje, dovedete vaše prijatelje, da i oni osjete čari ljepote Crne Gore“ rekla je Pavlović.
Mirsad Bajraktarević


Na kraju skupa u ime FIPS Moucha se obratio Paul Vekemans koji se zahvalio Organizacionom komitetu na napore koje su uložili tokom cijele godine, kako bi pripremili ovaj događaj.
„Fly fishing je mnogo više nego lovljenje ribe na mušicu. Biti zajedno sedam dana sa najboljim ribolovcima iz cijele Evrope je naš najvažniji cilj“ čime je i zvanično otvorio 25. FIPS Mouche evropski fly fishing šampionat.
Paul Vekemans


Постави коментар

0 Коментари