Plav dobio školske terene vrijedne 250.000€

PLAV - Svečano su otvoreni sportski tereni u kompleksu Osnovne škole Hajro Osmanović u Plavu, a investicija je vrijedna oko 250.000 eura.

Foto: Ministarstvo prosvjete

U pitanju su tereni koji su, prema riječima ministra Damira Šehovića, među "najsavremenijim školskim poligonima u Crnoj Gori".
"Koji će, siguran sam, još jednom pokazati da mi u Ministarstvu prosvjete gradimo prostore koji daju zamah mjestima u kojima se nalaze“, poručio je Šehović.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Tereni su, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, izgrađeni sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, a tribine su kapaciteta preko 200 mjesta. Završetak investicije obilježen je i početkom plavskog kupa u malom fudbalu upravo na toj lokaciji, u kome učestvuje 36 ekipa i koji se može svrstati među najveće kupove na Sjeveru.

Šehović je istakao i da su nedavno završeni ili planirani obrazovni projekti u plavskoj opštini ukupno vrijedni skoro dva miliona eura.
"U školi u Vojnom selu radovi totalne rekonstrukcije vrijedni preko 200 000 eura se privode kraju. Planirana je izgradnja novog plavskog vrtića vrijednog preko milion eura. Ne manje važna je i planirana rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole 'Bećo Bašić' vrijedna oko 120.000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav. Što znači da je, uz nekoliko drugih, manjih investicija, vrijednost nedavno završenih ili planiranih projekata Ministarstva prosvjete u Plavu nešto ispod dva miliona eura", rekao je Šehović.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Direktor škole Igor Vukanić rekao je da su za više od 900 učenika škole obezbijeđeni najmoderniji uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja, rad sportskih sekcija i vannastavnih aktivnosti.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević, koji je rekao da je investicija od neprocjenjive vrijednosti za Plav.

Постави коментар

0 Коментари