Počela izgradnja gradskog trga u Plavu, vrijednost radova pola miliona eura

PLAV - Stanovnici Plava konačno će dobiti moderan i funkcionalan gradski trg, koji će značajno promijeniti izgled grada. Radovi na izgradnji gradskog trga, čija je vrijednost pola miliona eura, započeli su danas.

Foto: Opština Plav
Predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, povodom početka radova na izgradnji trga na Racini, kazao je da vjeruje da će trg postati sinonim okupljanja i zajedništva. On je iskazao uvjerenje da će izvedeni radovi biti visokog kvaliteta, i da će se odvijati planiranom dinamikom, zbog čega vjeruje da se u narednih nekoliko mjeseci može očekivati završetak ove, za Opštinu Plav, kapitalno važne investicije.

Bajraktarević je izrazio zadovoljstvo činjenicom će lokalno stanovništvo dobiti novi infrastrukturni sadržaj, šetaličku zonu, kao i mjesto za druženje i okupljanje, nadajući se da će trg na Racini postati epicentar značajnih turističkih, kulturnih i društvenih dešavanja.
"Očekujemo da će gradski trg kao zajednički prostor i infrastrukturni projekat koji predstavlja zajednički interes svih Plavljanki i Plavljana u većoj mjeri povezati naše građane i podsticati njihov aktivizam i saradnju sa lokalnom samoupravom, a sve u cilju poboljšanja sveukupnih uslova života u Plavu, čemu smo kao nova lokalna uprava u potpunosti posvećeni. Vjerujem da to naši građani prepoznaju", naveo je Bajraktarević.


Predsjednik Opštine je posebno izrazio zadovoljstvo trenutnom dinamikom realizacije kapitalnih investicija na teritoriji Plava, ističući da se trenutno, osim na gradskom trgu, izvode radovi i na strateški važnoj saobraćajnici Plav - Vojno selo - Gusinje, na dijelu Prnjavorske ulice, saniranju neuređenog odlagališta otpada u Komarači, kao i nasipanje puta ka Hridskom jezeru koje realizuje NVO „Prijatelji Plava“ uz podršku Opštine.

Ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav – Vojno selo – Gusinje.
“Ukupna vrijednost navedenih investicija, koje realizuje Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova, u saradnji sa Opštinom Plav, iznosi preko 6 miliona eura. Osim toga, Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu i sportskih terena OŠ „Hajro Šahmanović“. Realizacijom svih ovih projekata ćemo podići kvalitet ukupne infrastrukture na mnogo veći nivo, nego što je to bio slučaj do sada. Želim da istaknem da nam Vlada Crne Gore u kontinuitetu pruža punu podršku, a uvjeren sam da će se dobra saradnja, koja rezultira neprekidnim radom na razvoju naše opštine, nastaviti i u narednom period”, zaključio je Bajraktarević.

Постави коментар

0 Коментари