Predsjednici kosovskih opština Dečani, Junik i Orahovac u radnoj posjeti Plavu

PLAV - Izgradnjom puta Plav – Dečani stvoriće se preduslovi za jačanje i razvoj trgovinskih, turističkih i i svih ostalih privrednih aktivnosti između Plava i kosovskih opština, zaključeno je na radnom sastanku rukovodstva Opštine Plav sa predsjednicima kosovskih opština Dečani, Junik i Orahovac, koji su boravili u zvaničnoj posjeti Opštini Plav.


Predsjednik Mirsad Bajraktarević poželio je dobrodošlicu kolegama sa kosovske strane prilikom čega je istakao punu posvećenost realizaciji projekta izgradnje putnog pravca Plav – Dečani, koji zbog svog značaja po lokalno stanovništvo i razvoj našeg kraja spada u prioritene infrastrukturne projekte.

Predsjednik Opštine Dečani, Bashkim Ramosaj, upoznao je sagovornike sa dinamikom radova na teritoriji Kosova kao i sa planovima na izgradnji navedenog putnog pravca. Tokom sastanka posebno je naglasio neophodnost usaglašavanja projektne dokumentacije na osnovu koje bi se izvodili radovi, kako bi u konačnom imali zajedničku tačku spajanja.

Sagovornici su konstatovali da je poželjno da sprovode zajedničke, koordinisane, aktivnosti i prema vladama dvaju zemalja kako bi ubrzali procedure i pokazali odlučnost i posvećenost u realizaciji navedenog projekta.

Na sastanku su učestvovali predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, predsjednik Skupštine Šefket Jevrić, potpredsjednik Nihad Canović kao i glavni administrator Ervin Kandić, dok su predstavnici kosovske strane bili predsjednik Dečana Bashkim Ramosaj, predsjednik Junika Agron Kuci i predsjednik Orahovca Smail Latifi.

Izvor: Opština Plav

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole.

Постави коментар

0 Коментари