SDP izabrao potpredsjednike, generalnog sekretara i portparola

PODGORICA - Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) izabrao je Bojana Zekovića, dr Ivana Ilića i Adnana Strikovića za potpredsjednike partije.


Zeković je dosadašnji član Predsjedništva SDP-a, Striković je predsjednik partijskog odbora u Bijelom Polju, dok je Ilić dugogodišnji direktor bolnice u Kotoru i osnivač Hrvatskog građanskog društva.

Na sjednici GO odlučeno je i da na funkciju generalnog sekretara SDP-a bude imenovan Ivan Vujović, koji je do sada bio član stranačkog predsjedništva. Poziciju generalnog sekretara do sada je pokrivao Ervin Spahić.

Za predsjednika Glavnog odbora je izabran dr Izet Bralić, koji je bio poslanik u dva mandata.
Na sjednici je odlučeno da se Bralić kroz novu poziciju u partiji stara o realizaciji odluka GO i “kreira inicijative i predloge za efikasno ostvarivanje planova rada tog tijela”.

Na predlog predsjednice SDP Draginje Vuksanović Stanković, stranačko predsjedništvo je izabralo dosadašnjeg portparola SDP-a Mirka Stanića za šefa novoosnovanog Medijskog tima.

Vuksanović Stanković je na stranačkom kongresu u junu na čelu partije zamijenila Ranka Krivokapića, koji je prethodno najavio da se neće ponovo kandidovati za stranačkog lidera.
K
rivokapić je na stranačkom kongresu izabran za počasnog predsjednika, dok je Raško Konjević izabran za zamjenika predsjednika stranke.

Izvor: Vijesti

Постави коментар

0 Коментари