Budva naplatila oko dva miliona od boravišnih taksi

BUDVA- Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva naplatila je do početka jula 1,97 miliona eura na ime boravišne takse, što je gotovo 200 hiljada eura više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Budva

Sekretar za finansije i direktor Uprave za naplatu javnih prihoda, Petar Odžić, naveo je za Primorske novine da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.
„Od ukupno naplaćenog iznosa 980,91 hiljadu eura odnosi se na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 1,89 miliona eura, od čega se 925,65 hiljada eura odnosi na građane“, kazao je Odžić.

On je dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve.
Odžić je podsjetio da će od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora, ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.
„Planiramo da kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, rekao je Odžić.
On je naveo da je cijena boravišne takse ostala nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80 prema 20 odsto dijele TO Budva i NTO.
TO Budva, kako se dodaje, dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3,5 miliona eura.
Izvor:

Постави коментар

0 Коментари