Članstvo BS-a u EPP doprinijeće jačanju odnosa Crne Gore sa EU

CRNA GORA- Potpredsjednik BS Kemal Purišić, politički direktor Suljo Mustafić i član Izvršnog odbora za međunarodnu saradnju Sead Šahman sastali su se sa zamjenicom predsjednika poslaničkog kluba CDU/CSU u njemačkom parlamentu Bundestagu, Katjom Lajkert.


Kako je saopšteno, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i zajednički konstatovano da se dijalog treba odvijati isključivo u institucijama.
Predstavnici BS-a su ukazali na važnost pristupanja stranke Evropskoj narodnoj partiji što će značajno doprinijeti i snaženju odnosa između Crne Gore i institucija Evropske unije.
„Bošnjačka stranka je zahvalna njemačkoj fondaciji Konrad Adenauer (KAS) koja godinama pruža nesebičnu podršku u cilju učlanjenja stranke u EPP“-naveli su predstavnici BS-a.
Pozdravljen je napredak koji je Crna Gora napravila u EU integracijama, kao i članstvo države u NATO koje će donijeti trajnoj stabilnosti Crne Gore i jačanju mehanizama bezbijednosti regiona.
Zajednički je ocijenjeno da je u Crnoj Gori potrebno snaženje nezavisnosti institucija, jačanje vladivne prava, odlučnija borba protiv korupcije i kriminala, te veća ulaganja u nerazvijena područja kao uslov ekonomskog razvoja.
Posjetu poslanice Lajkert organizovala je KAS fondacija, a sastanku je prisustvovao i direktor za Crnu Goru i Srbiju Norbert Bekman Dirkes.

IZVOR-www.antenam.net

Постави коментар

0 Коментари