Rekordan broj posjetilaca u Nacionalnom parku Prokletije

GUSINJE-Rekordan broj posjetilaca je u Nacionalnom parku Prokletije, kaže direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica.


Foto: Catunroads.me

On je u razgovoru za Infobiro kazao da je rekordan boj zadovoljnih posjetilaca, jer ih je opredijelila želja za nesvakidašnjom prirodom i posebnim doživljajem.
"Naša obaveza je uz veliku posjetu prvenstveno da čuvamo i štitimo prirodno bogatsvo, što nam daje za pravo da se radujemo i vjerujemo da će uz veće posjete Nacionalim parkovima i priroda ostati očuvana. Rezultat dobrih posjeta i je i ujedno i potvrda napornog rada turističke privrede i turističkih agencija. Pomenuo bih ovdje investicije koje se planiraju u narodnom periodu, očekujem da ćemo brzo valorizovati bivše vojne karaule. U ovoj godini će se ugovoriti radovi na vojnoj karauli Gradina. Pored tih vojnih karaula radi se i na rekonstrukciji puta i infrastrukture, radiće se put prema Grebajama, prema Ropojani i saniraće se put preko same planine. Iako je najmlađi park, benifiti će tek biti vidjlivi jer se i turistički privrednici ubrzano razvijaju, odnosno sve je veći broj smještajnih kapaciteta kao i ugovaranje od samih agancija", kaže Klica.

Gastro turizam je definitivno u porastu, što će generisati svakako prihode svih koji svoje biznise ostvaruju u zonama nacionalnih parkova, smatra Klica.
"Da je država spremna da valorizuje zaštićena područja upravo govori činjenica koja se veže na same investicije u zonama nacionalnih parkova. Nacionalne parkove do sad je posjetilo oko 340.000 turista što je 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu ili 70.000 turista više nego prethodne godine u istom periodu. Velika posjeta nacionalnim parkovima je dokaz da Crna Gora na svjetskoj turističkoj mapi nije preoznata samo po prelijepom primorju već i po prirodnim bogatsvima odnosno sistemu samih nacionalnih parkova", dodaje Klica.

Pogledajte video prilog InfobiroaIzvor: Infobiro Montenegro

Постави коментар

0 Коментари