Uhapšen osumnjičeni za prebijanje žene u Plavu, sproveden u zatvor u BP

PLAV-Policija u Plavu uhapsila je D. S. (32) osumnjičenog za prebijanje supruge O. C. (40) 16. avgusta. On se tereti za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici i određen mu je pritvor od 30 dana.
"Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Plav je, 16. avgusta 2019. godine oko 12,50 časova, obaviještena od strane zaposlenih Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć u Plavu da je u njihove prostorije na ukazivanje ljekarske pomoći primljena O.C. (40) iz Sjedinjenih Američkih Država, dok je sa njom bio D.S. (32) iz Plava, te da je nakon pregleda  i pokušaja ukazivanja ljekarske pomoći od strane ljekara D.S. ničim izazvan fizički napao O.C. nanoseći joj povrede u predjelu glave, nakon čega je ona izgubila svijest, a D.S. se udaljio sa lica mjesta'', navodi se u saopštenju.


O.C. je tom prilikom, podsjećaju, transportovana u Urgentni blok Medicinskog centra u Beranama.

Dodaje se da je D.S. lociran i priveden u službene prostorije OB Plav istog dana oko 13,15 časova.
''On je, kako se sumnja, nakon kraćeg verbalnog konflikta, u prostorijama Zavoda Hitne medicinske pomoći u Plavu, fizički napao svoju nevjenčanu suprugu O.C. zadajući joj više udaraca po glavi i tijelu usljed čega je ona izgubila svijest i od posljedica udaraca  zadobila teške tjelesne povrede'', stoji u saopštenju UP.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu naložio je da se osumnjičeni liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici i za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.
''Nakon privoda sudiji za istragu za D.S. je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Istražni zatvor ZIKS-a u Bijelom Polju'', zaključuje se u saopštenju.

Постави коментар

0 Коментари