Đukanović, Marković i Brajović čestitali Kurban-bajram

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković i predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitali su Kurban-bajram građanima islamske vjeroispovijesti.


Predsjednik Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti.
"Povodom Kurban-bajrama, praznika koji nas podsjeća na značaj uzajamne podrške i zajedništva, kao i neprolazne vrijednosti suživota, na kojima počiva Islam, Vama i svim građanima islamske vjeroispovijesti, upućujem najiskrenije čestitke.
Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj solidarnosti i humanosti, uz želju da s ponosom čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost, kao najviše vrijednosti koje su pripradnici islamske vjeroispovijesti, zajedno sa svim građanima Crne Gore, vjekovima stvarali i njegovali u interesu opšteg dobra i napretka naše države. Upravo na tim temeljima smo zajednički ostvarili najveće uspjehe savremene Crne Gore, obnovili njenu nezavisnost i ostvarili značajne rezultate u usvajanju standarda demokratski razvijenog svijeta, kroz evropske integracije i članstvo u NATO-u", poručuje Đukanović.
Dodaje da je uvjeren da će poruke mira i dobrosusjedstva, doprinositi daljem blagostanju cijelog crnogorskog društva i sprovođenju novih reformi u cilju poboljšanja postojećeg kvaliteta života naših građana.
"U želji da Vi i svi građani, praznik proslavite u blagostanju, okruženi najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke i srdačan pozdrav", navodi se u čestitki.

Premijer Duško Marković čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti Kurban-bajram.
"Na tradiciji multietničkog sklada i bogatstva u različitostima koje je krase, Crna Gora vjekovima temelji svoju društvenu stabilnost. Sadašnja posvećenost ekonomskom razvoju i višem životnom standardu uz značajna ulaganja u regionalni razvoj sa jedne, i očuvanje i unapređenje kulturnih i identitetskih vrijednosti i vjerskih sloboda, sa druge strane – čine Crnu Goru državom koja je zadobila nove i evropske kvalitete življenja uz zapažen međunarodni ugled“, navodi se u bajramskoj čestitki premijera Markovića upućenoj reisu Fejziću.
Marković poručuje da su bajramski blagdani prilika za dostizanje duhovnih vrijednosti razumijevanja, praštanja i tolerancije te apelom da stoga osnažimo zajedničke napore kako bi još snažnije doprinosili daljem prosperitetu naše kuće Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je predstojeći Kurban bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti:
"Praznični dani su prilika da se podsjetimo na iskonske vrijednosti solidarnosti i uzajamne brige, sloge i zajedništva, kao i bogatstva vjera, nacija i kultura kojima Crna Gora obiluje, a predstavljaju posebnu vrijednost i snagu našeg društva.
Upoznavanjem ljepote duhovne tradicije koja se sažima na ovim prostorima, jačamo svijest o važnosti međusobnog povjerenja i odgovornosti za skladan suživot.
Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Kurban Bajram i želim ličnu i porodičnu sreću", poručio je Brajović.

Постави коментар

0 Коментари