Obijeno pet kancelarija Šumske uprave Plav

PLAV – Pet kancelarija Šumske uprave – Radna jedinica Plav obijeno je minulog vikenda. Prema riječima direktora radne jedinice Ganije Jasavića, nezvani gosti su, kako se moglo vidjeti, ušli kroz prozor prostorije u kojoj se nalazio agregat, koji je bio otvoren. Obijanje je primijećeno u ponedjeljak, kada je obaviještena i policija čiji su pripadnici izvršili uviđaj.

– Kad sam krenuo da otključam kancelariju, vrata su se sama otvorila i vidio sam da je dovratak oštećen. Ušao sam u prostoriju i ugledao otvoren ormar u kom je nedostajalo desetak boca pića koje sam dobijao na poklon. Kasnije sam sve te boce ugledao na stolu u prostoriji u kojoj se nalazio agregat koji je ukraden. Razbijena su i vrata dvije prostorije u kojima je smještena arhiva, a dio arhive je odnesen. Nema ni zimskih guma od službenog džipa, novih, nestalo je deset-petnaest metara bakarnih cijevi, preostalih nakon uvođenja grijanja, zatim električni aparat za parno grijanje, desetak protivpožarnih lopata, toliko krampova i naprtnjača, mašine za kopanje rupa, kao i nekoliko paketa pločica za doznaku ili prijem građe, jedan kompjuter i jedna fotelja. Lopovi su probali da otključaju metalnu kasu, ali nijesu uspjeli – kazao je Jasavić.

On ističe da su nestali i registratori i djelovodnici.

Foto-Dnevne novine Dan, Ganija Jasavić


– Nestala je arhiva iz vremena prethodnog rukovodstva, dok je sva dokumentacija otkad sam ja direktor, od 28. marta 2017. godine, netaknuta što je provjerom utvrđeno. Smatram da je glavni motiv provale upravo ta arhiva, a da su ostale stvari odnesene kako bi se istraga usmjerila u drugom pravcu. Postoji mogućnost i da je neko u toku radnog vremena ostavio otvoren prozor kako bi omogućio provalnicima da lakše uđu. Prozor je otvaran samo dok radi agregat, a onda je odmah zatvaran, ali je ovog puta ostavljen otvorenim. Možda su tražena i dokumenta o zgradi koju je namjerio da uzme „Alpet“, a što će, kako očekujemo, istraga odgonetnuti – istakao je Jasavić.

Izvor: Dnevne novine Dan

Постави коментар

0 Коментари