SD Plav: Problem prevoza đaka izazvao Simon Voyage i Mehmed Adrović


PLAV - Čitav problem u vezi sa prevozom đaka iz Murine u Berane, izazvao je prevoznik Simon voyage, odnosno Mehmed Adrović, koji je vlasnik i osnivač ovog preduzeća, a ujedno i predsjednik skupstine opštine Petnjica i predsjednik opštinskog odbora DPS-a Petnjica, tvrde u SD Plav.
“Riječ je o čovjeku koji bi trebalo da, s obzirom na funkciju koju obavlja, ima više senzibiliteta za javni interes, a on radi suprotno, štiteći lični, i to preko leđa učenika iz Murine, koje je ovog puta, ostavio na cjedilu. Prevoznik Simon voyages  odnosno Adrović je naprasno stavio prst na čelo i ukinuo javnu međugradsku liniju, čime je prekršio ono na šta se sam obavezao prilikom njenog dobijanja”, kazali su u SD-u.

Zato pozivaju Ministarstvo saobraćaja da izvrši inspekcijski nadzor u firmi Adrovića i da je najhitnije u skladu sa zakonom sankcioniše.
“Jer, prekrajati samovoljno i naglo na ovaj način javne međugradske linije, koje ste dobili na javnom konkursu, bez ikakve posljedice, i bez trunke osjećaja odgovornosti prema djeci, zaista je previše”, ističu u SD-u.

Tvrde da ovo nije prvi put da se ovo preduzeće tako neodgovorno odnosi prema linijama za koje je zadužen i time dovodi u problem čitav sistem.
“Nakon uključivanja Opštine Plav, Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete, ovo pitanje će biti riješeno”, kazali su oni.

Navode da je opština Plav u saradnji sa roditeljima djece iz Murina kontaktirala drugog prevoznika i iskazala spremnost da po prvi put do sada subvencionira jedan dio cijene karte za učenike sa teritorije ove opštine, želeći da pruži konkretan doprinos prevazilaženju situacije u koju ih je Mehmed Adrović i njegova firma uveo.
“Ministarstvo prosvjete u skladu sa zakonom 20 odsto cijene karte svakako refundira, a Vlada će uplatiti nedostajući dio mjesečne karte za svakog učenika. Međutim, insistiramo da Simon voyages bude najrigoroznije sankcionisan zbog naprasnog prekida jedne međugradske linije koju je dobio od Ministarstva saobraćaja, i nadamo se da ovakve avanture, kojima je inače sklon, više neće praviti”, zaključuju u OO SD Plav.

Podsjećamo, nakon današnjeg sastanka premijera Markovića sa roditeljima, dogovoreno je da Vlada Crne Gore dio mjesečne karte učenicima.

Постави коментар

0 Коментари