Canović: Grade se potporni zidovi u Ribarskoj ulici

PLAV - Opština Plav započela je izgradnju potpornih zidova u Ribarskoj ulici, a razlog za zadovoljstvo predstavlja i to što su, rješavanjem imovinsko-pravnih sporova i izborom novog izvođača radova, konačno stvoreni svi preduslovi za dugo očekivanu rekonstrukciju navedene ulice, saopštio je potpredsjednik Nihad Canović.Vrijednost radova na izgradnji potpornih zidova iznosi 55 hiljada eura, dok vrijednost rekonstrukcije saobraćajnice, koja obuhvata i izgradnju atmosferske kanalizacije, javne rasvjete, telekomunikacionih instalacija iznosi oko 300 hiljada eura.

Sredstva za rekonstrukciju Ribarske ulice Vlada Crne Gore je obezbjedila u Kapitalnom budžetu još 2015. godine, ali tek ove godine, zahvaljujući punoj posvećenosti nove lokalne uprave, ali i rukovodstva Uprave javnih radova, stvoreni su uslovi za realizaciju investicije.

Prema riječima potpredsjednika Canovića to je već šesto aktivno gradilište u Plavu. Pored radova u Ribarskoj, u toku je sanacija deponije u Komarači, rekonstrukcija Prnjavorske ulice, puta Plav - Vojno selo - Gusinje, izgradnja trga na Racini, dok Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na novoj školi u Vojnom selu.

Постави коментар

0 Коментари