Domu zdravlja Plav poklon-posteri posvećeni borbi protiv pušenja


Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) je povodom petnaest godina od donošenja prvog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, odlučilo da dio uramljenih velikih postera koje posjeduje u borbi protiv pušenja pokloni JZU Dom zdravlja „Dr Branko Zogović” u Plavu.

Stoga je direktoru ustanove dr Omeru Šahmanoviću na poklon uručen dio uramljenih postera koji se odnose na neke od do sada održanih Crnogorskih konferencija o kontroli pušenja, zatim jubileje CDPR-a (petnaest godina) i starog Društva Crne Gore za borbu protiv raka (pedeset godina).Takođe sa njima su predati i posteri koji se odnose na prvi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je stupio na snagu 08. avgusta davne 2004. godine, kao i oni koji pokazuju koliko je pušenje teška bolest zavisnosti.

„Svrha postera je da oplemenjuju prostorije i holove Doma zdravlja „Dr Branko Zogović”, ali i opominju na štetnosti po zdravlje koje uzrokuju  duvan i pušenje, jer je to glavni dokazani uzrok za dobijanje kancera pluća, ali i mnogih drugih vrsta kancera“ ističu iz CDPR-a.

Posteri koji su postavljeni u holovima Doma zdravlja u Plavu služe i kao prevencija i kao opomena da se ne puši ne samo u tim prostorima, nego da se pušenje izbjegava uvijek i

svugdje. Istovremeno svojim lijepim likovnim i estetskim rješenjima posteri
imaju svrhu i da učine posjetu toj ustanovi mnogo prijatnijom.

Постави коментар

0 Коментари