Fudbal: Klubovima Druge lige po 20.000 eura za rad kadeta i omladinaca

PODGORICA - Početkom ove godine Fudbalski savez Crne Gore pokrenuo je projekat čiji je cilj poboljšanje uslova za rad sa mlađim kategorijama u klubovima.


Kao nosilac projekta, u okviru Saveza osnovana je Kancelarija za razvoj omladinskog fudbala, čiji je direktor Mojaš Radonjić.
"Ovo je projekat koji je pokrenut kako bismo poboljšali rad sa mlađim kategorijama. Svjesni smo da postoji dosta problema u radu klubova sa mlađim kategorijama i zbog toga smo ušli u ovaj projekat. Da smo ostavili sitauciju ovakva kakva je, ušli bismo u velike probleme u narednim godinama. Ljudi iz FSCG koji su zaduženi za mlađe selekcije najbolje znaju stanje kvaliteta, koji je iz godine u godinu na sve nižem nivou. To se najbolje vidi kada naše mlađe selekcije igraju sa drugim reprezentacijama, čiji igrači imaju odlične uslove za rad, prije svega u svojim klubovima. Sa druge strane, naši klubovi imaju mnogo problema, od organizacije i strukture, pa do uslova za rad u omladinskom pogonu. Nadamo se da ćemo što prije vidjeti korisne strane ovog projekta”, kazao je Radonjić.

Kancelarija za razvoj omladinskog fudbala donirala je do sada klubovima opremu i rekvizite u vrijednosti od 200 hiljada eura, dok će svake sezone finansijski pomagati klubovima. Do sada je u tu svrhu opredijeljeno blizu milion eura. Donaciju su dobila 23 kluba, koja imaju omladinsku i kadetsku selekciju, ili jednu od te dvije. 

Podijeljeno im je 1.100 dresova, 1.050 lopti, paketi sa rekvizitima…
“Troškovi za rad Kancelarije i koordinatora iznose oko 100 hiljada eura, dok će svi klubovi dobijati određena sredstva za razvoj mlađih kategorija. Svaki klub iz Telekom 1.CFL dobijaće na početku sezone 40 hiljada eura za omladinsku i kadetsku ekipu, što je ukupno 400 hiljada eura za godinu. Klubovi iz Druge lige, koji pretežno imaju samo omladinsku ili samo kadetsku selekciju, dobijaće po 20 hiljada eura, što je ukupno 200 hiljada eura za sezonu. Kada se saberu svi troškovi ovog projekta, to je skoro milion eura godišnje koje Savez daje za razvoj omladinskog fudbala”, otkrio je Radonjić.

Постави коментар

0 Коментари