Ove godine ostvareno 11.278 noćenja

PLAV – U ovoj godini, do septembra ostvareno je 11.278 noćenja, što je u odnosu na prošlu godinu više za 12. S obzirom da lijepo vrijeme ide na ruku ljubiteljima prirode, sezona se nastavlja čime će i broj noćenja biti još znatniji,kaže VD Turističke organizacije Plav Samire Canović.

Samira Canović
foto:Dan


Ona precizira da na osnovu podataka Granične policije u Plavu, zaključno sa septembrom, ove godine bilo 789 zahtjeva za prelazak granice, sa ukupno 3.057 lica (uglavnom se radi o turistima/planinarima), dok je tokom 2018. godine Granična policija izdala 606 takvih odobrenja, sa ukupno 2.200 turista.

-Najveći broj posjetilaca koji dolaze na planinarenje su iz Njemačke, Austrije, Belgije, Poljske, ali i drugih zemalja Zapadne Evrope, te iz SAD, Kanade i Izraela. Našu opštinu i sve turističke atrakcije posjetio je Daren Longlej, poznati novinar i putopisac koji će našu ponudu predstaviti u časopisu „Bradt Travel Guide”. Tokom održavanja Evropskog prvenstva u fly fishingu, Plav je posjetilo 118 gostiju, odnosno takmičara, i svaki od njih se zadržao najmanje sedam dana –precizirala je Canovićeva.

Izvor: Dnevne novine dan, N.V.

Постави коментар

0 Коментари