Plav: Otvorena rekonstruisana škola u Vojnom selu

PLAV - Danas je zvanično otvorena nova škola u Vojnom selu u Plavu, kapaciteta za više od 100 djece, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo oko 230.000 eura.


Ministar prosvjete Damir Šehović istakao je na otvaranju da je Ministarstvo u školu investiralo 230.000 eura, a od toga 185.000 eura kroz osnovni ugovor, 30.000 za uređenje terena, zaštitnu ogradu i opremanje objekta, a dio za izradu projekta i nadzor.
“Ono što je posebno važno jeste da je riječ o modernom, savremenom objektu, koji je rađen sa najsavremenijim materijalima i koji je energetski efikasan. Jer mi sa podjednakom pažnjom i kvalitetom radimo na velikim, gradskim školama kao i manjim, seoskim”, rekao je Šehović.


Najavio je i nove obrazovne investicije u Plavu i Gusinju.
“Nedavno smo otvorili sportske terene u Plavu vrijedne oko 250.000 eura, koji spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori. I Gusinje će narednih dana i zvanično dobiti sportske terene vrijedne oko 300.000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom “Gusinje”. Naredni korak jeste izgradnja novog plavskog vrtića vrijednog preko milion eura. Ne manje važna je i planirana rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava vrijedna oko 120.000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav. Ni osnovna škola “Petar Dedović” iz Murina neće biti zapostavljena, te planiramo rekonstrukciju dva područna odjeljenja ove škole, Velika i Ržanica, ukupne vrijednosti 70.000 eura”, precizirao je Šehović.


Školu u Vojnom selu su, pored ministra, otvorili predsjednik opštine Plav Mirsad Barjaktarević i direktor škole “Hajro Šahmanović” Igor Vukanić.

Постави коментар

0 Коментари