U Gusinju svečano otvoreni sportski tereni

GUSINJE-Školski sportski tereni škole “Džafer Nikočević” u Gusinju, danas su svečano otvoreni.

Foto:Ministarstvo prosvjete

U izgradnju sportskog kompleksa uloženo je oko 350.000 eura, a sredstva su obezbijedili Ministarstvo prosvjete i Fondacija Gusinje.

Foto:Ministarstvo prosvjete

Kako je istakao ministar prosvjete Damir Šehović, ovaj sportski kompleks sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama  na oba terena, oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnom mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima, kao i ogradu oko kompletnog sportskog kompleksa.
"Želim da iskažem posebnu zahvalnost Fondaciji “Gusinje” iz Njujorka koja je i inicirala ovaj projekat i u jednom dijelu ga i finansijski podržala, čime je pokazala da je prepoznala važnost ulganja u zavičaj, a složićete se da je ulaganje u obrazovanje i najmlađe najisplativija investicija jednog društva”, istakao je ministar.

Govoreći o narednim projektima, Šehović je najavio i da će Vlada u narednim godinama, kroz Kapitalni budžet, graditi i školsku sportsku salu projektovane vrijednosti 2,7 miliona eura. 
“Kad već govorim o planiranim projektima za opštinu Gusinje, zadovoljstvo mi je da najavim da je za naredni period planirana i rekonstrukcija vrtića u Gusinju, koji je vaspitna jedinica vrtića u Plavu. Takođe, škola “Džafer Nikočević” je kandidovana za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama. Dodatno, u postupku je izrada projekta za sanaciju područnog odjeljenja „Višnjevo“, koja takođe pripada ovoj školi", rekao je Šehović.

Na ceremoniji su govorili još i direktor OŠ "Džafer Nikočević" Šerif Feratović, predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić i predstavnik Fondacije Sulejman Đombalić.

Постави коментар

0 Коментари