Ugovorena rekonstrukcija puta Plav-Vojno selo-Gusinje u vrijednosti 3,5 miliona

Uprava javnih radova je ugovorila drugu fazu rekonstrukcije puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednu 3,5 miliona eura, a radove će izvoditi barsko preduzeće “Putevi Bar”, saopšteno je iz Vlade. Rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja “Puteva Bar” u posao.

Sjednica Vlade Crne Gore
 Foto: Boris Pejović

"Vlada Crne Gore kontinurano ulaže u jačanje infrastrukture, posebno na sjeveru Crne Gore, kako bi stvaranjem boljih uslova, podstakla investicije ali i bolji život građana", saopšteno je iz Vlade.
Na ovom putnom pravcu, u dužini od 1,2 kilometra, u toku je prva faza sanacije, za koju je opredijeljeno 850.000 eura, a zajedno sa završnom fazom, modernizacijom će biti obuhvaćeno oko 10 kilometara tog puta, dodaje se u saopštenju Vlade..
Takođe, barsko preduzeće će u Plavu uskoro početi i rekonstrukciju Ribarske ulice, za koju će iz Kapitalnog budžeta biti izdvojeno 300.000 eura, a predviđeni rok završetka radova je 70 dana od uvođenja izvođača u posao.
"Na osnovu ugovora sa podgoričkom “Asfalt beton gradnjom”, radovi će biti nastavljeni u rožajskom naselju Bukovica, gdje predstoji druga faza izgradnje sportsko-rekreativnog igrališta. Investicija iznosi blizu 34 hiljade eura, a rok za završetak posla je 30 dana od uvođenja izvođača u posao", navode iz Vlade.
“Asfalt beton gradnji” je dodijeljeno i asfaltiranje puta u petnjičkom naselju Godočelje, u vrijednosti od 25 hiljada eura i rokom od 25 dana od uvođenja u posao.

Izvor: www.vijesti.me

Постави коментар

0 Коментари