Akcija Islamske zajednice u Crnoj Gori: Pomoć bratskom i prijateljskom narodu Albanije

CRNA GORA- Povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, gdje je do sada život izgibilo 18 osoba, na stotine njih ranjeno a hiljade ljudi ostalo bez krova nad glavom, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef Fejzić izadao je Saopštenje – hatarnamu, svim Medžlisima u Crnoj Gori, u cilju prikupljanja pomoći kako je kazao : “bratskom i prijateljskom narodu Albanije” izrazivši saosjećanje sa porodicama poginulih, da prebrode iskušenje koje ih je zadesilo a povrijeđenima poželio brz oporavak.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Svim Medžlisima Islamske zajednice u Crnoj Gori
Esselamu Alejkum!
Pozivam Vas da u svim džematima nakon džume namaza (29.11.2019.). organizujete sergije za pomoć narodu Albanje u saniranju posljedica razornog zemljotresa. S tim u vezi, molim Vas da saopštenje-haternamu Mešihata pročitate sa hutbe.

SAOPŠTENJE – HATERNAMA

„Islamska zajednica u Crnoj Gori duboko se saosjeća sa građanima Albanije koje je pogodila serija razornih zemljotresa.
Muslimani Crne Gore dijele bol sa porodicama nastradalih i bratskim, prijateljskim narodom Albanije. Zajedno smo u dovama Svevišnjem za rahmet i milost dušama žrtava, za brz oporavak povrijeđenih i pomoć u sanaciji nastale štete.
Neka nas Allah, dž. š. sve zajedno sačuva od težih posljedica i sličnih iskušenja!
U to ime, Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori poziva sve vjernike da dobrovoljnim prilogom nakon džume namaza pokažu solidarnost sa narodom Albanije u saniranju posljedica zemljotresa.
U Podgorici, 26. novembra, 2019. Godine
Reis
Rifat Fejzić

Постави коментар

0 Коментари