Canović pisao Savićeviću: FK Jezero zaslužuje ravnopravan tretman kod sudija


PLAV - Predsjednik FK Jezero Nihad Canović uputio je otvoreno pismo predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću, povodom sudijskih odluka koje su direktno bile na štetu kluba iz Plava.

Pismo prenosimo u cjelosti:
“Cijeneći Vaš nesporni lični i profesionalni integritet, ali i velike napore koje ulažete u popularizaciju fudbala u Crnoj Gori, molimo Vas da založite i formalni i suštinski autoritet koji imate i da ne dozvolite da FK Jezero, a samim tim i cjelokupna Druga liga Crne Gore, bude žrtva neprofesionalnog i tendencionoznog suđenja. Takođe Vas molimo da ne dopustite da očigledna sudijska nepravda baci na koljena naš drugoligaški fubal i da brojne gledaoce, kojih na sreću ima sve više, otjera sa tribina.

Naime, poznato Vam je da je FK Jezero osnovan 1934. godine, da je Plav fudbalski grad , te da je stadion na Racini uvijek bio, jeste i biće jedan od najposjećenijih, ako ne i najposjećeniji u Crnoj Gori. Međutim, sudjska nepravda kojom smo izloženi, a čiji je najsvježiji primjer poslednja jučerašnja utakmica 17. kola Druge lige između našeg kluba i FK Dečić, na kojoj je naša ekipa više nego očigledno oštećena dosuđenim penalom. Da ne pominjemo nedavno dosuđene penale za FK Drezgu, takođe u Plavu.

Zato Vas pozivamo da nam obezbijedite ravnopravan tretman sa svima ostalima, jer smo u ovaj projekat ušli iskreno, srčano, a prije svega pošteno. Ni FK Jezero ni Opština Plav niti jednim svojim gestom nijesu zaslužili ovakav odnos pojedinaca, kojima je data mogućnost da budu sudije, odnosno djelioci „pravde“.

Nas u Plavu interesuje samo fudbal i fer plej. Nemamo skrivenih agendi niti zadnjih nečasnih namjera. Niti moćnih finansijera.

Iza nas ne stoji niti jedan ovakav ili onakav pojedinac, ali zato stoje najbolji ali i najbrojniji vjerni navijači u Crnoj Gori kojima se ponosimo, kao i vrijedni i pošteni momci koji s ogromnim entuzijazmom nose naš dres, zbog čega i predstavljamo najprijatnije iznenađenje Druge lige.

Naš veliki entuzijazam koji nas vodi, a koji smo mukotrpno gradili radeći u veoma teškim uslovima, niko neće ugušiti, a još manje će našu vjernu publiku demotivisati!

Zato Vas pozivamo da se Vi kao čelni čovjek fudbalskog saveza angažujete i iskoristite svoj autoritet kako bi FK Jezero imalo ravnopravan tretman u našem šampionatu i kako bi fudbal, fudbalska igra i igrači bili u prvom planu, a ne suđenje.

Ne samo zbog odnosa prema našem, nego i brojnim drugim klubovima, koji, kao i mi, u skromnim uslovima vrijedno i marljivo rade na popularizaciji fudbala u našoj državi. I njih javno pozivamo da dignu glas protiv nepravde koja nerijetko prevazilazi mjeru dobrog ukusa.
Sigurni smo da razumijete našu dobru namjeru, i da ćete učiniti sve da naš klub, ali na žalost i mnoge druge, zaštitite od tendencioznog suđenja i stvari koje nijesu svojstvene fudbalu, makar ne onakvom kakvom, ubijeđeni smo, zajedno težimo.

U suprotnom ćemo ozbiljno promisliti o našim budućim koracima, jer ovakav tretman FK Jezero ne želi više da toleriše, a još manje da se pomiri sa tim.

Sportski pozdrav,

𝐍𝐢𝐡𝐚𝐝 𝐂𝐚𝐧𝐨𝐯𝐢𝐜́
𝐏𝐫𝐞𝐝𝐬𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢𝐤 𝐅𝐊 𝐉𝐞𝐳𝐞𝐫𝐨 𝐏𝐥𝐚𝐯

Постави коментар

0 Коментари