Delegacija Opštine Plav u posjeti Sloveniji


PLAV - Predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, predsjednik SO Šefket Jevrić i glavni administrator Ervin Kandić borave 29. i 30. novembra u Sloveniji na poziv Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana “Izvor” u okviru projekta povezivanja NP “Prokletije” iz Crne Gore i NP “Triglav” iz Slovenije.

U organizaciji ambasadora Crne Gore u Sloveniji prof. dr Vujice Lazovića tokom prvog dana posjete održani su sastanci sa predsjednikom Opštine Bled Janezom Fanfarom i predsjednikom Opštine Bohinj Jožom Sođom.

Predsjednik Bajraktarević je podijelio osnovne informacije o Plavu, prilikom čega je posebno naglasio izazove sa kojima se suočava Opština Plav a oko kojih bi mogle Opštine Bohinj i Bled mogle da pomognu u dijelu stručne i savjetodavne pomoći s obzirom na njihovo dosadašnje iskustvo.

Imajući u vidu da je Crna Gora u pristupnim pregovorima sa EU, predstavnici Bohinja i Bleda su konstatovali da problemi koji se tiču zaštite životne sredine mogu biti riješeni uz finansijsku pomoć dostupnih evropskih fondova, na način na koji su to radile opštine iz Slovenije.

Predstavnici Opštine su sinoć prisustvovali susretu direktora NP “Prokletije” i NP “Triglav” Admira Lalića i Janeza Rakara prilikom čega je bilo više riječi o projektnoj saradnji dva nacionalna parka. 

Takođe, organizovana je izložba slika Edina Jadadića koje su najbolje ilustrovale ljepote kojima raspolaže NP “Prokletije”.

Predsjednik Bajraktarević zahvalio se Skenderu Bajroviću predsjedniku ZDPiG “Izvor” na pozivnici i uloženom trudu oko organizacije susreta te pohvalio odličnu i uspješnu organizaciju događaja kojem su  prisustvovale mnogobrojne zvanice porijeklom iz Crne Gore.

Постави коментар

0 Коментари