Kompletnu stolariju za Islamski kulturni centar Gusinje donira familija Dervišević

GUSINJE - Porodica Dervišević iz Gusinja, koja živi u Luksemburgu, obezbijedila je sredstva za vanjsku stolariju za Islamski kulturni centar u Gusinju.

Prenosimo saoštenje predsjednika Medžlisa IZ Gusinje Alena Šabovića.
“Poštovana braćo, cijenjene sestre, donosimo vam doista lijepu vijest koja je danas odjeknula ispod Prokletijskih proplanaka i zadivila čitavu, malu čarsiju Gusinjsku. I da, Gusinje je malo, ali u Gusinju žive veliki ljudi ( gdje god bili, Gusinje je uvijek u srcu), koji ne žale i štede sebe, kad je u pitanju dom i vatan. I dok ovo pišem, odzvanja mi pjesma zagrebačke grupe "Film", "... samo jedno mjesto na svijetu se zove dom..."


Još koliko snage i ljubavi imamo pruzit rodjenoj grudi, njenom narodu, a da se ne umorimo, da ne poreknemo, da se ne namrštimo... mnogo ce vode koritima naših rijeka proteći, a da u dobroti ne omanemo. Allah vam dao, Allah vam uvećao.

Familija Dervišević: Orle, Meško, Jasmin, Jablan, Adnan i Indira, pred dušu svojih roditelja, rahmetli Amira i Maljice, doniraće kompletnu vanjsku stolariju za Islamski kulturni centar Gusinje.

Doista, gest za divljenje.

Prenosim vam njihovu izjavu, izrečenu gotovo u jednom dahu:
"Zahvalni smo Allahu, koji nam je pružio priliku da možemo uradit za pred dušu naših najdražih, i da se oduzimo Gusinju za najljepše dane djetinjstva i mladosti koje nam je dalo".

Familija Dervišević, živi u Luksemburgu. Ugledni su građani, uspješni biznismeni, svugdje prepoznatljivi. A i svi su sportski usmjereni”.

Alen Šabović

Постави коментар

0 Коментари