Košarkaš Barselone Nikola Mirotić pomaže porodici Dedić iz Gusinja


GUSINJE - Nikola Mirotić, košarkaš Barselone, ponovo je učesnik humanitarne akcije "Srbi za Srbe" koja pomaže ugroženim porodicama.

Nakon prošlogodišnje Božićne akcije, u kojoj je Mirotić koševima van linije za tri poena, obezbijedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga, ove godine odlučio je obezbedi pomoć za još jednu porodicu.

Tokom Božićnog posta, Nikola Mirotić će igrati za porodicu Dedić iz Gusinja. Svaka trojka koju Mirotić bude pogodio do Božića uliće u kasu 500 eura, a sav prikupljeni novac ići će za izgradnju nove kuće porodice Dedić.

Dedići žive u Gusinju, a porodicu čine samohrana majka Milosava i troje maloljetne djece Marijan, Veličko i Jasna i oni stanuju u kući koja je u veoma lošem stanju.
"Mnogo vam hvala što ste došli, što ste nas se sejtili. Mi skromno živimo, Bogu se molimo i postimo. Nadamo se boljem. Verujte mi, da mi je sin Marijan jutros, kada je čuo da dolazite, rekao ‘samo da mi je kuća’ i to jeste jedina naša želja. Sve drugo ćemo lako", rekla je majka Milosava tokom prve posjete organizacije "Srbi za Srbe".

Постави коментар

0 Коментари