Mitroviću novi mandat na čelu Uprave za dijasporu

PODGORICA-Predrag Mitrović biće na čelu Uprave za dijasporu i u narednih pet godina, prema nedavnoj odluci Vlade Crne Gore.

Predrag Mitrović

Mitrović je diplomirani ekonomista, koji je prema informaciji iz Vlade, bio najbolje rangirani kandidat za mjesto direktora Uprave za dijasporu, zbog čega ga je za tu funkciju predložilo Ministarstvo vanjskih poslova a podržala i Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, te preporučila Vladi da Mitroviću povjeri još jedan mandat.
"U vrijeme od kada je Predrag Mitrović na čelu Uprave za dijasporu, usvojen je Zakon o dijspori, formiran Savjet za saradnju sa dijasporom kao Vladino savjetodavno tijelo, uspostavljena manifestacija Dani dijaspore, koja postaje tradicionalna", navodi se u saopštenju.

Ustanovljena je i, kako se dodaje, nagrada zaslužnim pojedincima i organizacijama u dijaspori za saradnju sa Crnom Gorom.
"Urađena je i aplikacija za evidenciju dijaspore, odnosno započeto je izdavanje iseljeničke knjižice, koja predstavlja jednu vrstu isprave koja izgledom podsjeća na crnogoski pasoš, a izdaje se iseljenicima koji nemaju crnogorsko državljanstvo", zaključuje se u saopštenju.

Постави коментар

0 Коментари