Omeragić: Oni koji bi podizali spomenik Pavlu Đurišiću sa nama ne mogu

PODGORICA - Bošnjačka stranka je, kada je riječ o izborima 2020. godine, otvorena za saradnju sa svim progresivnim snagama, koje ne žele da Crnu Goru vraćaju u prošlost, tvrdi u razgovoru za CdM, portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.Napominje kako je za Crnu Goru, nakon što je postala dio NATO-a, važno još snažnije nastaviti integracije ka Evropskoj uniji.

Ipak, Omeragić jasno poručuje sa kim BS neće sarađivati.
“Ponavljam, za saradnju smo sa progresivnim snagama, ali ne i sa onima koji ni danas, skoro 25 godina od genocida u Srebrenici ne priznaju da se tamo dogodio genocid, uprkos nedvosmislenoj presudi Haškog suda. Takođe, oni koji najavljuju da bi podizali spomenik Pavlu Đurišiću, saradniku fašista i četničkom zločincu, sami sebe isključuju iz bilo kakve priče o saradnji sa nama”, rekao je Omeragić.

Sagovornik CdM-a kaže da Bošnjačka stranka naredni izborni ciklus dočekuje spremno.
“Naše članstvo svakom danom sve je brojnije i ono što je skoro izvjesno jeste da ćemo na narednim izborima nastupiti samostalno. Očekujemo još bolji rezultat u odnosu na posljednje izbore”, istakao je Omeragić.

Tvrdi da je Bošnjačka stranka u prethodnih skoro 15 godina, zahvaljujući dobrom programu i konceptu čiji je cilj što bolja zastupljenost Bošnjaka uspjela da izgradi dobru infrastrukturu.
“Mi smo jedna moderna stranka, koja na najbolji način zastupa interese bošnjačkog naroda. S druge strane, prepoznali smo da i Crna Gora kao država dijeli naša opredeljenja u vanjskoj politici, pa težimo da nakon članstva u NATO ubrzo budemo i punopravno članica EU”, navodi portparol BS-a.

Omeragić naglašava da Bošnjačka stranka ima integritet, te da to potvrđuje i skoro članstvo stranke u EPP.
“Prva smo partija iz Crne Gore koja je postala članica EPP, najbrojnije partije unutar Evropskog parlamenta. To pokazuje da je Bošnjačka stranka vodila mudru i državničku politiku u prethodnom periodu. Upravo će u čast našeg učlanjenja u EPP početkom decembra organizovati svečanost u Podgorici, gdje očekujemo visoke zvanice iz regije i Evrope, naših partnera iz EPP”, jasan je sagovornik CdM-a.

Osvrnuo se Omeragić i na odlazak mladih iz države, konstatujući da je to veliki problem, ne samo Crne Gore, već cijelog Balkana.
“Podsjetiću da je veliki broj građana napustio Hrvatsku, Rumuniju i Bugarsku, koje su članice EU. Ljudi su najvažniji resurs naše države i sve što radimo, radimo zbog građana i budućih pokoljenja. Zato smatram da dok još nije kasno moramo problemu pristupiti maksimalno odgovorno. To znači da moramo obezbijeditinova radna mjesta za naše građane, da poslodavci takođe shvate ozbiljnost situacije i povećaju plate radnicima”, zaključio je Omeragić.

Постави коментар

0 Коментари