Razorni zemljotresi pogodili Albaniju, osjetilo se i u Crnoj Gori

PODGORICA - Dva snažna zemljotresa jačine 6,2 i 6,5 stepeni po Rihteru, u razmaku od tri sata, pogodila su Albaniju, a jačina potresa koja se osjetila i u Crnoj Gori uznemirila je građane naše zemlje.

Albanija jutros (Foto:Beta/AP)

Albanski mediji javljaju da je poginulo šest osoba, dok je više od 300 povrijeđeno. Da ima žrtava potvrdio je na Tviteru i albanski premijer Edi Rama, koji je rekao da je potres ostavio snažne posljedice, ali i odnio ljudske živote.

Jadranka Mihaljević iz Zavoda za seizmologiju Crne Gore kazala je da je posljednji potres "bio jedan od naknadnih potresa nakon glavnog udara koji je pogodio Albaniju”.
"Neposredno poslije toga registrovan je naknadni udar jačine 5,4 po Rihterovoj skali, a zatim je uslijedila velika serija zemljotresa", kazala je Mihaljević za Jutarnji program RTCG.

Prema preliminarnim podacima Zavoda za seizmologiju, žarište prvog zemljotresa locirano je na dubini od osam km.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u tri časa i 56 minuta registrovao je razoran zemljotres, sa epicentrom kod Drača. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 6.2 stepen Rihterove skale", navode iz Zavoda.

Zemljotres se osjetio u svim državama bivše Jugoslavije.

Građani Plava i Gusinja osjetili su podrhtavanje tla najprije u 03.56h, a zatim i u 07.15h. Najnoviji potres desio se u 10.21h.

Постави коментар

0 Коментари