Budžet opštine Gusinje u 2020. godini 1,6 miliona eura


GUSINJE - Na sjednici SO Gusinje usvojen je predlog odluke budžeta opštine za 2020. godinu u iznosu od 1.667.420 eura. Operatvini dio budžet utvrđen je na 1.239.620 hiljada, a kapitalni na 410.800 eura.

Obrađivač Admir Mulamekić istakao je da je budžet baziran na realnim pretpostavkama i da je Ministarstvo finansija na njega dalo saglasnost.

Protiv odluke o budžetu bio je odbornik SNP-a Mihailo Jovović, a kritikovao je i predloženi Strateški plan. Kazao je da ide izborna godina i fijasko DPS-a, a „tome liči i ovaj Strateški plan”.
“Ne znam i nije mi jasno zašta se izdvajaju pare kad se ni dosad ništa nije uradilo i znam da se neće ni u buduće ?! Nijeste sposobni, nemate volje i ne umijete. Uzmimo puteve, mostove, seosku rasvjetu... Je li to razvoj opštine, je li to taj dugoročni strateški plan za ubuduće”, skeptičan je bio Jovović.

Nezavisni odbornik Fahrudin Dervišević rekao je da „Strateški plan napisan na 97 strana treba odštampate i podijelite svakom građaninu da čitaju i da žive od tog spiska želja”.
2Ovo je kao da gradite kuću bez temelja. Bez ijednog planskog dokumenta sve ste „skovali” u 97 strana, a pare za tri projekta koje ste imali od Vlade ona je povukla jer nijeste umjeli da ih upotrijebite”, istakao je Dervišević.

Izvor: DAN

Постави коментар

0 Коментари