Dervišević: Vlada povukla 450.000 eura namijenjenih Gusinju, jer lokalna uprava nije znala da ih iskoristi


GUSINJE - Predsjednik kluba nezavisnih odbornika u Skupštini opštine Gusinje Fahrudin Dervišević, u saopštenju za javnost, istakao je da opština Gusinje nije znala da upotrijebi novac za tri projekta koji je Vlada Crne Gore namijenila Gusinju.

Prema njegovim navodima, sredstva su bila namijenjena za izgradnju zgrade Uprave policije, uređenje Alipašinih izvora i izgradnju školsko-sportske dvorane u Gusinju, u ukupnoj vrijednosti oko 450.000 hiljada, ali kako je rok za preuzimanje probijen, Vlada ih je povukla.
“Nedopustivo je ovakvo ponašanje izvršne vlasti, na čijem čelu je Anela Čekić, čak i prema sredstvima koja kapitalnim budžetom opredjeljuje Vlada Crne Gore za projekte koji bi građanima Gusinja omogućili bolji standard. Dakle, lokalna uprava nije u stanju da iskoristi ni ono što joj se poklanja, pa možete zamisliti koliko brinu o svojim građanima kad se ovako bahato ponašaju prema vladinim kapitalnim investicijama. Prethodnih dana bili su u posjeti našoj dijaspori u Njujorku i pričali im bajke kako se bore za bolji standard u Gusinju, a nijesu imali viziju kako da iskoriste sredstva opredijeljena od države. Zamislite i ovo – ta lokalna vlast je započela rekonstrukciju Kosovske ulice u novembru, zaboravivši da ovo nije primorje i da je građevinska sezona ovdje završena. Zbog ovog nemara vlasti građani svakodnevno negoduju jer ne mogu bezbjedno prići svojim kućama, a djecu moraju da prate do škole jer im prijeti opasnost da upadnu u neku od šahti fekalne kanalizacije koje nemaju poklopaca”, naveo je Dervišević.

Podsjeća kako je Čekićeva početkom proljeća najavila građevinski bum za Gusinje i da će biti uloženo oko 14 miliona eura, a iz priloženog se, kaže, može vidjeti kako od tog buma nije bilo baš ništa.
“Što bi naš narod rekao - tresla se gora, rodio se miš. Žalosno je da Vlada Crne Gore izdvaja namjenska sredstva za opštinu Gusinje, a da naša vlast nije u stanju i ne zna da ih iskoristi”, ogorčen je Dervišević.

Постави коментар

0 Коментари